Na de snelle vlucht vanuit Roosendaal met een prima resultaat, werden de duiven al snel gescheiden. Meestal laten we ze tot de volgende dag bij elkaar, maar met een vroege lossing en een korte afstand, hebben we ze in  de namiddag uit elkaar gehaald zodat ze goed konden eten en de verduistering in konden. De duiven op weduwschap (ongeveer de helft van de hele ploeg) verduisteren we van 18:00 uur tot 07:15 uur om tot 10 augustus door te kunnen spelen.

De andere helft is bedoeld voor de kortere vluchten en worden niet verduisterd. Deze helft wordt op ‘de deur’ gespeeld, zoals je dat met jonge duiven doet. We zijn nu twee vluchten verder en we moeten nog even afwachten tot het wat warmer wordt, maar voor oude duiven lijkt dit systeem niet echt geschikt. De jaarlingdoffers zijn niet echt bakvast, wat erin resulteert dat ze ’s ochtends slecht binnenlopen na de training en een aantal duivinnen is lesbisch geworden met nestjes tot gevolg (ze worden niet opgesloten). Dat laatste is nog niet het probleem, want op nest doen ze het ook wel. Onze 2e duif die gelijktijdig met de 1e werd geconstateerd, is namelijk zo’n duivin. Maar de doffers (behalve één) lijken niet echt gemotiveerd.

1e duif: NL23-8354628 – Bakerop x Mei Xiu

2e duif: NL23-9308080 – Black Ace (Göbel-van der Sluis) x dtr. Super Harry 268

Het was een koude week, maar ondanks dat gaan de doffers elke morgen om 7:15 los. Behalve als het regent. De duivinnen erna. En de jongen daarna. Die mogen tot 1 mei de hele dag rondvliegen.

Op vrijdag bij het inkorven waren de duiven nogal licht, maar wel bol en zagen er verder prima uit. We verwachtten dus wel een leuke tijdduif, zeker met de verwachte pittige omstandigheden.

De duiven gingen er mooi op tijd uit. Koud was het wel, maar dat zou de rest van de dag toch niet veel beter worden. De verwachting was dat de duiven er tussen de 2 uur en 5 minuten en 2 uur en 15 minuten over de 157 km. zouden doen. In eerste instantie lag compu live eruit, maar via de app kregen we wat tijden door. Voor een knalvroege zouden we rond 11.07-11.08 moeten draaien, maar dat gebeurde niet en dan is het lang wachten. Op 11:10 zagen we heel hoog uit de wolken de eerste twee duiven verschijnen. In eerste instantie leek het erop dat ze door zouden vliegen, maar ze draaiden om en kwamen naar beneden. De lokker deed zijn werk en de twee kwamen rechtstreeks op de klep. Uiteindelijk resulteerde dit in de 21e en 22e plaats tegen 3.624 duiven in de kring. Voorwaar niet slecht, maar we hadden er iets meer van verwacht. Misschien tegen beter weten in, want je speelt natuurlijk wel tegen de echte vitessespecialisten en dat zijn wij zeker niet. Maar ze kwamen prima door en geen grammetje afgevallen. Uiteindelijk is er nog één onderweg van de 92. En helaas was onze favoriete doffer voor de dagfond ergens tegenaan gevlogen (bij de start?). Zijn hele borst was zwart/blauw en opgezwollen. Het ziet er naar uit dat hij een paar weken uit de roulatie is.

Twee prachtige referenties deze week:

Richard Faber, Westzaan speelt de 1e van 3.237 duiven in Kring 3 met de ‘240’ (duivin). De vader komt bij ons vandaan en is een zoon van TGV. Vorig jaar vloog deze duivin al een 5e NPO vanuit Issoudun.

Dick en Stephan Göbel vlogen in Rayon Midden van Afd. 5 de 8e tegen 9.250 duiven. Het was de duivin ‘937’  die hiervoor zorgde. De moeder van deze duivin (701) komt bij ons vandaan en is een zus van onze Red Harry, 1e NPO La Souterraine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *